A15 veiliger dankzij inzet VVD

Vanaf half september worden negen matrixborden op diverse plaatsen boven de Rijksweg A15 geplaatst. Het gaat om matrixborden die files signaleren en automobilisten en vrachtwagenchauffeurs tijdig waarschuwen voor een file. Daardoor kan iedereen op tijd remmen en kunnen fatale ongelukken vermeden worden.

De afgelopen jaren zijn regelmatig vrachtwagens ingereden op een spontane file. Tientallen ongelukken, doden en zwaar gewonden tot gevolg.

"De A15 kent pas relatief kort verkeersmetingen en was dus lang onbekend op de landelijke radio- en filelijstjes. Het wegtraject Ochten-Tiel-Deil en viceversa is zeer druk, zeker in de ochtend- en avondspits. Door wat hoogteverschil bij viaducten, vaak mist, de vele (korte) afslagen, veel vrachtverkeer en gebrek aan uitwijkruimte is een ongeluk al snel fataal. Zeker als je niet op tijd weet dat het zomaar compleet stil kan staan. Daar maken deze waarschuwingsborden hopelijk een einde aan", aldus VVD-Kamerlid Remco Dijkstra.

De VVD in de regio Tiel heeft altijd aangedrongen op maatregelen om de veiligheid op deze snelweg te vergroten.Ook de Provinciale Staten-fractie en in de Tweede Kamer kwamen de ongelukken aan bod. "Als bewoner van het Rivierengebied heb ik van dichtbij heb ik wat klappers meegemaakt. Dat de Minister samen met RWS nu actie onderneemt is goed", aldus Dijkstra. De meeste waarschuwingsborden komen tussen de aansluiting Ochten en het Amsterdam Rijnkanaal bij Tiel. Half december zullen ze operationeel zijn.