Schriftelijke Vragen gevaarlijkste weg Gelderland

Gisteren verscheen er een artikel op Omroep Gelderland over dat de A1 tussen tankstation Palmpol bij Terschuur en de afrit naar Barneveld (A30) het gevaarlijkste stukje snelweg is van Gelderland. Landelijk staat het zelfs op de vierde plek, daar waar het vorig jaar nog op plek 123 van gevaarlijkste wegen in Nederland stond Het AD schreef gisteren dat onderzoekers denken dat het plaatsen van meer doorgetrokken strepen een oplossing kan zijn en de verkeersveiligheid kan verbeteren. Daarom stelde ik schriftelijke vragen aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat om te kijken of dit ook in Gelderland de verkeersveiligheid zou kunnen verbeteren.

Schriftelijke vragen van het lid Remco Dijkstra (VVD) aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat over het bericht ‘doorgetrokken streep helpt tegen ongelukken’.

 

1. Bent u bekend met het bericht ‘doorgetrokken streep helpt tegen ongelukken’?[1] en met het bericht ‘dit is het gevaarlijkste stuk snelweg van Gelderland’?[2]

2. Kan een doorgetrokken streep bij oprit Feijenoord hier een oplossing bieden? Zo ja, wat kost het en wanneer kan het plaatsvinden? Zo nee, welke oplossingen kunnen dan wel de verkeersveiligheid verbeteren?

3. Zijn er soortgelijke verkeersituaties bekend en zou de verkeersveiligheid kunnen verbeteren door het meer op gelijke snelheid brengen van verkeer voordat ingevoegd wordt? Zo ja, waar is dit van toepassing of geweest?

4. De A1 tussen Terschuur en de afrit Barneveld met de A30 is het gevaarlijkste stukje snelweg van Gelderland. Welke oplossingen zijn daar mogelijk om de verkeersveiligheid te vergroten?