Bezoek familiebedrijf PPC in Wijk bij Duurstede

Opgericht door hun vader en inmiddels uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf met 120 medewerkers, zwaaien Peter en Lisa de scepter. Vanuit een prachtig bedrijfspand met veel opslag, magazijn- en demonstratie ruimten bedienen ze in Nederland en België dagelijks duizenden zakelijke afnemers, de zogenoemde ‘parketteurs’.

 Service met een hoofdletter S, want ze onderscheiden zich, zo bleek tijdens de uitgebreide rondleiding. Razend interessant om te vernemen wat ze doen en kennis te nemen van hun logistieke proces, met software om de ritten goed te plannen en te begeleiden. Je zag de 15 busjes en 5 vrachtwagens kriskras door Nederland rijden op een groot scherm en kon zien hoe, wat, waar en wanneer.

 

Daarna spraken we met ondernemers, waren de kandidaat-raadsleden, Willem Joustra, een Provinciaal statenlid met mobiliteit in portefeuille en de Wijkse VVD-lijsttrekker Sybren van der Velden aan het woord. Het ging over de ligging van Wijk en de verbindingen met de rest van Nederland. De N-weg, de bereikbaarheid, het openbaar vervoer, investeringen in infra, verkeersveiligheid, het vestigingsklimaat en zelfs de arbeidsmarkt. De middag werd afgesloten in de bar van het bedrijf. De VVD Wijk bij Duurstede is een ondernemende partij, een partij van het doen… dus #kiesvoordoen op 21 maart!