Aanpak verkeershufters

 

De VVD vindt dat asociale verkeershufters hard aangepakt moeten worden. Ieder ongeval door een bezopen bestuurder is er één te veel.

 

Het kabinet komt nu met een set maatregelen om drankrijders harder aan te pakken. Daar zijn wij uiteraard blij mee. Het sneller keuren van de rijgeschiktheid was al langer een wens van de VVD. Ook de strengere straffen voor rijden onder invloed zijn een goede zaak.

 

In dat licht is het wat ons betreft dan ook te gek voor woorden dat de recidiveregeling ernstige verkeersdelicten wordt afgeschaft. Verkeershufters die keer op keer in de fout gaan moeten we hun rijbewijs afpakken. Punt.

Wat de VVD betreft geldt dat niet alleen voor rijden onder invloed van alcohol, maar voor alle zware verkeersdelicten. Twee keer in de fout? Rijbewijs inleveren.

Zelfs als 90% van de recidivisten hun rijbewijs al kwijtraakt door een andere maatregel, blijft er nog altijd 10% over die ik niet op de weg wil hebben.

Ik heb dus heel wat vragen aan de minister van J&V volgende week bij het algemeen overleg wegverkeer en verkeersveiligheid.