Werkbezoek Moerdijk

Maandag 26 maart was ik te gast in Moerdijk op uitnodiging van wethouder Thomas Zwiers en raadslid Remco Heus. Eerst hebben we met bewoners in Heijningen gesproken over de geluidsoverlast van de A4. Daarna hebben we de opening van het nieuwe distributiecentrum van Lidl in de Port of Moerdijk bijgewoond.

We werden allereerst maandag ontvangen bij Ina Frijters. Zij woont al 50 jaar in hetzelfde huis in Heijningen en ervaart nu veel geluidsoverlast van de nieuwe snelweg (A4).

Vervolgens zijn we het viaduct over de A4 overgestoken en zijn we in gesprek gegaan werkgroep Leefomgeving Heijningen. Vanaf vijf uur 's ochtends liggen mensen al wakker van het lawaai van de snelweg waaraan zij nu wonen. De bewoners willen graag dat er geluidsmaatregelen genomen worden. Zij moeten hier snel over worden geïnformeerd.

Vervolgens zijn we naar de Port of Moerdijk gegaan, de vierde haven van Nederland, voor de opening van het nieuwe distributiecentrum van de Lidl. Na de feestelijke opening werden we rondgeleid door het nieuwe gebouw, zo'n 25.000 vierkante meter. Dit spiksplinternieuwe distributiecentrum gaat voornamelijk voorzien in groente en fruit. Zo worden er bananen, mango's en avocado's gerijpt en levert het distributiecentrum zo'n 100 nieuwe banen op.

Een geslaagde middag in Moerdijk.